Bel voor een afspraak:

06-44142674 of mail

afspraak@pedicurejolande.nl

Medisch Pedicure

Voetverzorging voor iedereen

Aandacht voor uw voeten is belangrijk, zeker als u diabetes heeft. Op den duur kunt u namelijk te maken krijgen met vervelende gevolgen van diabetes. Het is wellicht niet leuk hier over te lezen, maar wel belangrijk om te weten. U kunt namelijk veel doen om voetproblemen te voorkomen, lees daar-voor: adviezen diabetes voor tips over voetverzorging en voor de aanschaf van schoenen.

 

Door hoge bloedsuikers worden de bloedvaten en zenuwen (gevoel) aangetast. Indien u tevens voetproblemen zoals kloven, eelt, likdoorns, blaren, ingroeiende nagels of wondjes heeft, is de kans op infecties groot. Immers, door het verminderd gevoel in uw voeten is de kans erg groot dat u dit niet goed opmerkt. Ook zal de genezing van wondjes, mede door verminderde doorbloeding, moeizamer verlopen. Door er op tijd bij te zijn en regelmatig uw voeten te laat controleren voorkomt u ernstige infecties, standafwijkingen van de voet en in het ergste geval zelfs amputatie van teen of voet.

 

Zelfs als er nog geen voetklachten zijn, is het raadzaam enkele malen per jaar voor een controle behandeling naar een pedicure te gaan om zo vroegtijdig voetproblemen op te sporen en ernstige gevolgen te voorkomen.

menu