Bel voor een afspraak:

06-49340470 of mail

afspraak@pedicurejolande.nl

Medisch Pedicure

Voetverzorging voor iedereen

Aandacht voor uw voeten is belangrijk, zeker als u reuma heeft. Veel reumapatiënten hebben problemen bij het verzorgen van de voeten, zoals het knippen van nagels en het behandelen van eelt of likdoorns. Op den duur kunt u ook te maken krijgen met vervelende gevolgen van reuma. Het is wellicht niet leuk hier over te lezen, maar wel belangrijk om te weten. U kunt namelijk veel doen om voetproblemen te verlichten. Lees daarover meer bij: adviezen reuma voor voetverzorging tips en ook erg behangrijk: advies voor het kopen van schoenen.

Door reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten. Dit kan lijden tot veel pijn, soms tot wondjes en vergroeiingen. Heeft u last van pijnlijke drukplekken of wondjes dan zijn er hulpmiddelen en behandelmethodes die wellicht helpen, bijvoorbeeld een teen orthese om drukplekjes op de tenen te voorkomen of vilttherapie om een drukplek of wondje (tijdelijk) drukvrij te leggen. Voor al deze problemen kunt u een medisch pedicure inschakelen. Tevens kan een medisch pedicure, indien nodig, u adviseren een specialist te raadplegen.

Op de site www.reumafonds.nl is veel waardevolle informatie voor patiënten met reuma te vinden. Bij sommige zorgverzekeraars komt u in aanmerking voor een vergoeding voor een pedicure behandeling, zie onder knop vergoeding of u hier voor in aanmerking komt, of informeer bij u zorgverzeke-raar.

Bewegen kan pijnlijk zijn voor een reumapatiënt, maar toch is bewegen erg belangrijk, het maakt de spieren sterk en gewrichten soepeler! Denk aan zwemmen, wandelen en fietsen.

Tot slot: Vergeet een bezoek aan de pedicure niet, u voeten verdienen het!

menu